Heerenveen heeft drie kandidaten als hoofdsponsor op het oog

5 december 2019, 12:10

Bij sc Heerenveen lopen de commerciële en financiële prestaties nog niet parallel met de resultaten op het veld. Zo spelen de Friezen al een half jaar zonder hoofdsponsor. "Er zijn drie serieuze kandidaten. Twee komen uit Vietnam en eentje uit Nederland", laat salesmanager Martin Koopman weten.

"Bij Vietnamese bedrijven gaat het om langdurige processen. Dat heeft met cultuur, taal en vertrouwen te maken. We hebben een vertrouwensman die daar namens ons de gesprekken voert", vervolgt Koopman in de Leeuwarder Courant. "Het kost tijd, terwijl je natuurlijk liefst op korte termijn ergens een klap op wilt geven."

De langdurige zoektocht is ook het gevolg van het feit dat Heerenveen niet genoegen neemt met bedragen onder de 750.000 euro. "Ik heb eerder gezegd dat het shirt zeker 750.000 waard is op de Nederlandse markt", zegt directeur Cees Roozemond. "Dat is een boude uitspraak geweest. Volgens een onderzoek van Nielsen Sports is het 1,7 miljoen euro. Het gaat om de continuïteit van de club. We willen graag een sponsor die meedenkt en zich voor meerdere jaren aan ons verbindt. Op goede dingen moet je soms lang wachten. We worden niet nerveus. We zijn met een langetermijnplanning bezig van minimaal drie jaar."

Richting de verdere toekomst wil Heerenveen het operationeel tekort van zes miljoen euro terugbrengen naar twee miljoen, waarbij geen rekening wordt gehouden met transferopbrengsten. Daarnaast moet de omzet met 2,5 miljoen euro toenemen en is de bedoeling de bedrijfskosten van 23 naar 21 miljoen te brengen. Roozemond: "Als je zo'n plan maakt, weet je niet precies hoe de lijn in die drie jaar gaat lopen. Misschien moeten we er onderweg van afwijken, of herijken. We hebben op dit moment niet de begroting die we willen hebben. Aan die omzet-plus van 2,5 miljoen zitten we nog lang niet, mede door het ontbreken van een hoofdsponsor en minder televisiegelden. Maar daar moeten we niet nerveus van worden. Je moet dit over een langere periode meten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen