Spits Jong België: "Ik ben de Ronaldo van de armen"

13 juni 2007, 11:12   Bijgewerkt: 13 juni 2007, 11:20

Belgische voetballers zijn over het algemeen zeer bescheiden, maar Kevin Mirallas lijkt een uitzondering. De spits van Jong België, die onder contract staat bij het Franse Lille, steekt niet onder stoelen of banken dat hij gecharmeerd is van zijn eigen kwaliteiten. "Ik word de Ronaldo van de armen genoemd", zegt hij trots.

Mirallas was tegen Jong Portugal al één van de uitblinkers aan de kant van België, maar faalde in de afwerking. Vanavond tegen Jong Israël moet dat anders, weet hij. "Dat ik tegen Jong Portugal die kansen miste, heeft me 's nachts wakker gehouden. Tegen Israël wil ik het beter doen. Misschien scoor ik er wel drie."

Volgens Mirallas moeten zijn teamgenoten vooral proberen om de bal zo snel mogelijk bij hem in te leveren. "De ploegmaats mogen mij altijd de bal geven, ik zal er dan wel iets goed mee doen", belooft de 19-jarige aanvaller. 

Mirallas ziet het jeugd-EK als een grote kans om zichzelf internationaal op de kaart te zetten. "Dit EK is voor mij een unieke gelegenheid om me aan de Belgische voetbalfans te tonen. Ik wil laten zien dat ik bij Lille goed gewerkt heb." Volgens Mirallas is hij bij Lille razend populair. "Ze noemen me de 'Ronaldo van de armen' omdat mijn spel lijkt op dat van Cristiano Ronaldo en omdat van Lille wordt gezegd dat de club veel arme supporters heeft", meldt hij trots.

Bron: Sporza

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen