Heerenveen stunt met komst Bonaventure Kalou

21 juli 2008, 17:25   Bijgewerkt: 21 juli 2008, 18:16

SC Heerenveen heeft een eerste grote slag geslagen op de transfermarkt. De club uit Friesland bereikte maandag een akkoord met oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou. De 30-jarige Ivoriaan tekent een contract voor twee seizoenen.

Kalou, de oudere broer van Chelsea-speler Salomon Kalou, komt transfervrij over van Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Eerder speelde hij in Frankrijk voor AJ Auxerre, Paris Saint-Germain en Racing Lens. Bij Heerenveen wordt hij de opvolger van Miralem Sulejmani, die eerder deze zomer de overstap waagde naar Ajax.

"Kalou is een technisch vaardige speler die een verdediging open kan breken. Zo'n type kunnen we goed gebruiken", zegt coach Trond Sollied over de komst van de Afrikaan, die volgens directeur Yme Kuiper een broodnodig stukje routine in de voorhoede moet brengen. "Omdat we voorin met spelers als Henrique, Beerens en Beda een jonge voorhoede hebben, konden we wel wat ervaring gebruiken."

Kalou won in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup. Ook behoorde hij tot de ploeg die in 1999 de landstitel naar Rotterdam haalde. Vorig seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten was de behendige Afrikaan de teamgenoot van Phillip Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen