Egypte stuurt rebelse Mido naar huis

8 februari 2006, 12:33

Mido heeft het verbruid bij de Egyptische voetbalbond. De aanvaller was dinsdag, in de halve finale van de Afrika Cup tegen Senegal, zó boos om zijn wissel dat hij langs de lijn verhaal ging halen bij bondscoach Shehata. Dit deed de 22-jarige Mido echter op zo'n beschamende manier, dat de Egyptische bond maatregelen genomen heeft. Mido is naar huis gestuurd en zal de komende zes maanden geen interlands spelen.

De aanvaller van Tottenham Hotspur, die zichzelf ziet als de grote vedette van het Egyptische voetbal, mist hierdoor de finale van de Afrika Cup. Egypte, het gastland, neemt het hierin op tegen Ivoorkust. 

Na de beschamende actie van Mido kwam de Egyptische voetbalbond in een spoedzitting bijeen om de situatie te bespreken. Het resultaat hiervan was onverbiddelijk. "Egypte is meer dan alleen Mido. We zijn een team en het teambelang is veel belangrijker dan een ruzie tussen de trainer en één speler. We willen ons nu gewoon concentreren op de finale", aldus assistent-bondscoach Shawki Gharib.

Mido werd in het duel met Senegal gewisseld voor Amr Zaki. Diezelfde Zaki bewees nog geen twee minuten later het gelijk van zijn coach door het winnende doelpunt binnen te koppen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen