Emanuelson: "We hebben de afvallers gemist"

11 september 2008, 09:12

Twee dagen na de pijnlijke nederlaag in Schaffhausen tegen Jong Zwitserland (0-1), houdt de EK-uitschakeling van Jong Oranje de gemoederen nog altijd bezig. Ook de rol van Foppe de Haan blijft daarbij niet onbesproken. Want juist hij zette Evander Sno en Royston Drenthe uit de selectie en beide spelers had Oranje dinsdag goed kunnen gebruiken, vindt ook middenvelder Urby Emanuelson.

"Natuurlijk zijn er goede spelers voor in de plaats gekomen, maar achteraf kun je zeggen dat we de anderen die eerder zijn afgevallen, hebben gemist", zegt hij in De Telegraaf. Dat zijn echter keuzes van de coach. Het is wel een feit dat het moeilijk is om automatismen te kweken als er veel wisselingen in een selectie zijn."

Erik Pieters in in dezelfde krant iets terughoudender in zijn kritiek op De Haan. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet wie wat verkeerd heeft gedaan, maar ik ben wel van mening dat de beste spelers bij het Nederlands elftal horen te zitten. Als spelers zich niet goed gedragen, mag er opgetreden worden. Een coach moet er echter wel naar streven om de beste spelers aan boord te houden. Ik heb er geen zicht op of dat ook echt is gebeurd", stelt de jonge verdediger van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen