Van Basten roept Hofs, Huntelaar en Janssen op

14 februari 2006, 11:38

Bondscoach Marco van Basten heeft opnieuw voor opschudding gezorgd. De oefenmeester heeft Feyenoorder Nick Hofs en Vitesse-middenvelder Theo Janssen opgenomen in zijn voorlopige selectie van dertig spelers voor de oefeninterland tegen Ecuador. Oranje oefent op 1 maart in Amsterdam tegen de Zuid-Amerikaanse WK-ganger. Ook Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar maakt voor het eerst deel uit van het Oranje-keurkorps. De meest opvallende afwezige is Jan Kromkamp, die bij Liverpool amper aan spelen toe komt.

Naast het bovengenoemde trio debutanten maken ook Mark van Bommel, Edgar Davids, Roy Makaay, Ron Vlaar, Kew Jaliens en Urby Emanuelson opnieuw deel uit van de voorlopige selectie van Van Basten. De bondscoach zal op vrijdag 24 februari zijn definitieve selectie bekend maken. Makaay leek enige tijd buiten beeld, maar lijkt zich door zijn goede vorm van de laatste weken weer terug in de kijker gespeeld te hebben. 

Hofs maakte pas enkele weken geleden zijn rentree bij Feyenoord, nadat hij een half jaar buitenspel had gestaan met een zware knieblessure. In de topper tegen Ajax bekroonde Hofs zijn rentree door het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen. Afgelopen zondag zat Van Basten nog op de tribune in Breda om Hofs aan het werk te zien tegen NAC.

De belangrijkste afwezige in de selectie is Liverpool-speler Jan Kromkamp. De verdediger, die de laatste maanden een vaste waarde was in het basiselftal van Van Basten, wordt hiermee met zijn neus op de feiten gedrukt. Kromkamp komt bij Liverpool amper aan spelen toe en heeft hiermee zijn plaats in de Oranje-selectie verloren.

De voorlopige Oranje-selectie: 

doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (AZ), Stekelenburg (Ajax)

verdediging: Emanuelson (Ajax), De Cler, Jaliens, Mathijsen, Opdam (AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Vlaar (Feyenoord), Boulahrouz, De Jong (HSV), Ooijer (PSV)

middenveld: Maduro, Sneijder (Ajax), Landzaat (AZ), Van Bommel (Barcelona), Hofs (Feyenoord), Janssen (Vitesse), Boateng (Middlesbrough), Cocu (PSV), Davids (Tottenham Hotspur)

aanval: Huntelaar (Ajax), Van Persie (Arsenal), Makaay (Bayern München), Robben (Chelsea), Castelen, Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooij (Manchester United), Vennegoor of Hesselink (PSV).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen