Ivoriaans international naar Young Boys

14 februari 2006, 12:34

De Ivoriaan met de prachtige naam Gilles Yapi Yapo heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder stond onder contract bij FC Nantes, maar kwam in Frankrijk amper aan spelen toe. Om zijn plaats in de Ivoriaanse WK-selectie veilig te stellen, vertrekt de 24-jarige Yapi Yapo op huurbasis naar het Zwitserse Young Boys Bern.

Zoals het gros van zijn landgenoten debuteerde Yapi Yapo bij het Belgische SK Beveren in het Europese voetbal. In de zomer van 2004 vertrok hij naar Nantes, maar hij wist in Frankrijk nooit echt door te breken. Tijdens de eerste helft van dit seizoen kon hij zelden rekenen op een basisplaats en hierdoor dreigde zijn plaats in de Ivoriaanse WK-selectie in gevaar te komen. Met zijn transfer naar Young Boys hoopt Yapi Yapo weer veelvuldig aan spelen toe te komen.

De afgelopen weken was Yapi Yapo met zijn land in Egypte voor de strijd om de Afrika Cup. Tijdens dit toernooi kwam de middenvelder regelmatig in actie voor de Olifanten, die uiteindelijk in de finale het hoofd moesten buigen voor gastland Egypte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen