Kalou mag met Oranje naar het WK

15 februari 2006, 10:26

Salomon Kalou kan komende zomer met het Nederlands elftal deelnemen aan het WK in Duitsland. De Raad van State oordeelde woensdag dat de voetballer toch in aanmerking komt voor een versnelde naturalisatie. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk, waardoor er eindelijk een eind gekomen is aan de lange soap rond de aanvaller van Feyenoord. "Ik ben blij voor Salomon met deze uitspraak. Ik kijk er naar uit met hem te gaan werken", liet bondscoach Van Basten in een eerste reactie weten.

Als een grote verrassing komt de uitspraak van de Raad van State niet. Op 9 december 2005 oordeelde een rechtbank in Rotterdam al dat minister Verdonk haar besluit om Kalou niet in aanmerking te laten komen voor een versnelde naturalisatie, herzien moest worden. De bewindsvrouw legde zich echter niet neer bij deze uitspraak en tekende hoger beroep aan. Dit beroep werd vandaag (woensdag) behandeld in de Raad van State, maar de uitkomst hiervan van voor Verdonk teleurstellend. Ze werd opnieuw in het ongelijk gesteld en bovendien is er tegen deze uitspraak geen hoger beroep mogelijk.

Hierdoor zal Verdonk haar besluit moeten herzien en komt de aanvaller van Feyenoord toch in aanmerking voor een versnelde naturalisatie. Wanneer Kalou nu precies over zijn felbegeerde paspoort kan beschikken, is nog niet duidelijk. Verdonk zal haar besluit nu gaan herzien, waarna de procedure in werking gesteld wordt. De oefeninterland tegen Ecuador, over twee weken in Amsterdam, komt hierdoor nog te vroeg voor Kalou. Het WK is echter in ieder geval haalbaar voor de aanvaller van Ivoriaanse afkomst.

Op het WK stuit Salomon dan vermoedelijk op zijn broer Bonaventure. In de groepsfase van het WK speelt Oranje immers tegen Ivoorkust, het geboorteland van de gebroeders Kalou. In tegenstelling tot Salomon verdedigt ex-Feyenoorder Bonaventure wél de kleuren van zijn geboorteland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen