Van Gaal: "PSV heeft meer kwaliteit dan AZ"

11 november 2008, 16:13   Bijgewerkt: 11 november 2008, 16:59

Hoewel AZ koploper is en eerder dit seizoen al won van PSV (1-0), ziet coach Louis van Gaal zijn elftal niet als uitgesproken favoriet voor de bekerwedstrijd tegen de regerend landskampioen. Volgens Van Gaal heeft PSV simpelweg meer kwaliteit.

"PSV kan een wedstrijd beslissen door individuele kwaliteit. Ze hebben, na Ajax, de meeste individuele kwaliteit in de Nederlandse competitie. Vorig seizoen was dat andersom maar PSV heeft met het vertrek van een aantal spelers een jasje uitgedaan", zegt Van Gaal op de website van de Alkmaarse club. "Omdat PSV meer individuele kwaliteit heeft dan wij, moeten wij als team beter presteren. Ik merk dat mijn spelers momenteel heel veel zelfvertrouwen hebben", besluit hij.

Overigens kan AZ tegen PSV nog altijd niet beschikken over Moussa Dembele, die last blijft houden van zijn knie. "We voeren de trainingsintensiteit met hem op. Dat gaat op zich goed. Hij heeft vandaag pittig getraind, maar niet geheel pijnvrij. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat hem precies mankeert. We hebben een MRI-scan laten maken, echo's, alles is gedaan. Omdat er niets te zien is, hopen we dat het meevalt. Om het echt zeker te weten moet er een kijkoperatie worden gedaan. Dan is hij echter wel weken out", zegt Van Gaal over de blessure van zijn aanvaller.

Aanvoeder Stijn Schaars van AZ is woensdag overigens wél beschikbaar tegen PSV. Hij is volledig hersteld van een knieblessure, die hem kort aan de kant hield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen