Pieters: "Fans moeten niet te veel van PSV verwachten"

Ger
17 november 2008, 10:15

Het kwakkelende PSV incasseerde zondagmiddag alweer de vierde nederlaag op rij. Uitgerekend in de Amsterdam ArenA, waar de landskampioen de afgelopen jaren als een vorst regeerde, werd tegen Ajax een zware 4-1 nederlaag geslikt. "De komst van een ervaren kracht als Mark van Bommel kan geen kwaad", aldus Erik Pieters.

Voor de Eindhovense club was het pas de tweede competitienederlaag tegen Ajax in de ArenA. Met nog ruim de helft van het seizoen voor de boeg, is het zicht op zilverwerk ernstig vertroebeld. In de Eredivisie heeft PSV een achterstand van zeven punten op koplopers Ajax en NAC Breda, terwijl Europees overwinteren een utopie lijkt. De route naar de KNVB Beker werd vorige week al definitief afgesloten door AZ.

Kennedy Bakircioglu

Kennedy Bakircioglu

De jeugdinternational zoekt na de nieuwe tik vooral naar lichtpuntjes. "In de tweede helft hebben we laten zien dat we wel goed kunnen voetballen. Het resultaat pakt in ons nadeel uit, maar het spel geeft vertrouwen. Op die weg moeten we blijven doorgaan. We hebben de beschikking over uitstekende voetballers, dus het is nergens voor nodig om onze hoofden te laten hangen."

In de competitietopper speelde Pieters een negatieve rol. Hij passeerde onder meer zijn eigen doelman na een hard schot van Luis Suarez. "Ik ben de eerste om toe te geven dat ik een slechte wedstrijd speelde. Mede door mijn persoonlijke fouten zijn er gemakkelijke tegengoals ontstaan. Met het inzetten van Danko Lazovic als extra spits zijn we nog op jacht gegaan naar de punten, maar dat is helaas niet gelukt."

Mogelijk krijgt PSV in de tweede seizoenshelft versterking van oude bekende Mark van Bommel. De middenvelder van Bayern München heeft al laten weten open te staan voor een terugkeer naar Eindhoven. Pieters juicht de komst van de Oranje-international toe: "Ik denk dat Van Bommel perfect bij dit team past. Hij is een leiderstype en kan een ploeg zowel binnen als buiten het veld op sleeptouw nemen. Nu vult Timmy Simons die rol perfect in, maar een extra ervaren kracht kan natuurlijk geen kwaad. Daar kan ik als jonge speler alleen maar van profiteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen