Ook Roda JC kan magie Theo Bos niet weerstaan

20 februari 2009, 22:42   Bijgewerkt: 20 februari 2009, 22:58

De magie van Theo Bos bij Vitesse is voorlopig nog niet uitgewerkt. Nadat de Gelderlanders onder leiding van de clubicoon al fraaie zeges boekten op onder meer SC Heerenveen (1-0) en Ajax (4-1) waren ze vrijdagavond met 3-0 te sterk voor Roda JC. Aanwinst Dalibor Stevanovic, Sebastien Sansoni en Nicky Hofs namen de treffers voor hun rekening. 

stevanovic

stevanovic

Vitesse hoefde zich in de beginfase nauwelijks in te spannen, toch stond de thuisploeg na twintig minuten al op een veilige marge (2-0). Met dank aan een blunderende verdediging van Roda JC die strooide met cadeautjes. Doelman Bram Castro ging daarin voorop, hij schoot de bal in de zestiende minuut zomaar in de voeten van Dalibor Stevanovic.

De Sloveen wist wel raad met zo'n simpele intikker. Drie minuten later stond de Fransman Sebastien Sansoni na een vrije trap van Nicky Hofs, die via de blonde manen van Lasse Nilsson voor zijn voeten kwam, geheel vrij om de 2-0 binnen te kunnen schuiven.

stevanovic

stevanovic

De financiële sores en de discussies over de aanstaande fusie met Fortuna Sittard lijken een verlammende uitwerking op het spel te hebben. Ook de twee Belgische nieuwkomers in de verdediging, Laurent Delorge en Kris de Wree, hebben nog weinig positiefs kunnen toevoegen. Hoe anders dan de twee aanwinsten bij Vitesse, Nilsson en Stevanovic, hoewel de Zweed ditmaal nauwelijks in het stuk voor kwam.

Nicky Hofs maakte kort na die wissel ook zijn vijfde doelpunt, de kleine middenvelder scoorde nota bene met het hoofd. Het betekende tevens de eerste kopgoal van de Arnhemmers dit seizoen. Kolk verzuimde een tweede slechte uittrap van Castro af te straffen en was niet veel beter dan de falende Van Wolfswinkel. Aan de andere kant ging Vitesse mee in het gezapige tempo en mocht Piet Velthuizen zich nog even onderscheiden. Zijn redding op een kopbal van invaller Willem Janssen was spectaculair.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen