Van Bronckhorst wil gaan oogsten

4 maart 2006, 13:59

In een Nederlands elftal waar niemand zeker lijkt van zijn plek, is Giovanni van Bronckhorst één van de weinigen die zijn vliegticket naar Duitsland alvast kan boeken. De linksback van FC Barcelona is bezig aan een uitstekend seizoen en lijkt op 31-jarige leeftijd nog altijd in de bloei van zijn leven. "Ik voel me fit, de komende jaren wil ik gaan oogsten", zegt Gio in een interview met FCUpdate.nl, waarin hij onder meer aangeeft dat hij ooit terug wil keren naar Feyenoord.

Van Bronckhorst maakt deel uit van het dreamteam van FC Barcelona, dat dit seizoen op jacht is naar de Champions League. De linksback geniet met volle teugen van het succes dat zijn ploeg dit seizoen boekt. "We zitten in de lift, in Spanje is men al maanden lyrisch over ons. Het is fantastisch om deel uit te maken van deze ploeg. Wedstrijden zoals tegen Chelsea en Real Madrid: daar doe je het allemaal voor. Zulke duels zijn voor een voetballer eigenlijk het hoogst haalbare. Het is geweldig dat we dat soort wedstrijd dit seizoen allemaal nét weten te winnen, dat maakt het natuurlijk extra bijzonder."

Dit klinkt als een open sollicitatie naar een terugkeer naar de Nederlandse competitie. Hoewel hij voorlopig nog niet klaar is bij Barcelona, hoopt Van Bronckhorst inderdaad ooit terug te keren naar Nederland. Bij Feyenoord, wel te verstaan. "Ik heb geen heimwee, maar als ik even terug ben in Nederland voelt dat wel weer heel fijn. Het lijkt me weer heerlijk om gewoon met de bus naar een uitwedstrijd te gaan in plaats van met het vliegtuig."

Van Bronckhorst volgt Feyenoord op de voet en is positief over de ontwikkeling die de club de laatste maanden doormaakt. "Feyenoord is goed bezig, de koers die ze zijn ingeslagen spreekt me ontzettend aan. Er worden bewuste keuzes gemaakt voor eigen jeugd en Nederlandse spelers. Dat is een goede ontwikkeling, er spelen nu veel spelers die nog niet aan hun plafond zitten. Ik spreek bij het Nederlands elftal vaak met jongens als Kuyt, Castelen, Vlaar en nu ook Hofs. Het is goed om te zien dat er veel jonge Nederlandse spelers met veel potentie bij Feyenoord spelen."

Bij een terugkeer in De Kuip zou Van Bronckhorst een soort mentor moeten worden voor de jonge speler. Bij het sterk verjongde Oranje kan de linkspoot alvast een beetje wennen aan deze nieuwe rol. "Mijn rol bij Oranje is natuurlijk anders dan toen ik hier tien jaar geleden als broekie binnenkwam. Er komen heel veel jonge jongens bij de groep en samen met Van der Sar, Cocu en Van Nistelrooy ben ik toch één van de ervaren krachten. We proberen de nieuwe jongens goed op te vangen en dat gaat uitstekend. Iedereen past zich ontzettend goed aan."

Ook FC Barcelona wordt dit seizoen over het algemeen positief benaderd, maar soms gaat het mis. Zoals vorige week, toen spits Samuel Eto'o in het duel met Real Zaragoza het mikpunt was van apengeluiden. "Hij wilde het veld aflopen, maar Henk ten Cate hield hem tegen", weet Van Bronckhorst. "Misschien was dat niet verstandig, misschien is het tijd dat iemand echt van het veld loopt om een signaal af te geven. Dit keer pakte het voor ons goed uit, want nog geen minuut na de situatie rond Eto'o kregen we een strafschop en kwamen we op voorsprong. Maar goed, ik denk dat het niet lang zal duren voordat de situatie echt een keer zal escaleren. Er zal binnenkort iemand het veld aflopen, daar ben ik van overtuigd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen