Marcellis: "Dit mogen we niet meer weggeven"

20 april 2009, 14:48

In de schaduw van het kampioensfeest van AZ, had ook PSV zondag iets te vieren. De Eindhovenaren wonnen met 6-2 van Ajax, pakten als enige ploeg uit de top-vijf drie punten en passeerden SC Heerenveen op de ranglijst. PSV staat nu vierde, een positie die aan het eind van het seizoen genoeg is voor UEFA Cup-voetbal. 

PSV heeft nu evenveel punten als SC Heerenveen, maar het doelsaldo van de ploeg uit Brabant is een stukje beter. Nu moet PSV de vierde stek vast zien te houden, vindt Dirk Marcellis. "Dit mogen we niet meer weggeven", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Heerenveen speelt de komende weken nog tegen AZ en FC Twente, dat zijn zware wedstrijden. Wij spelen nog tegen Heracles, NEC en Willem II, drie teams uit het rechterrijtje. We moeten die wedstrijden natuurlijk niet onderschatten, maar het is duidelijk dat we een voordeel hebben ten opzichte van Heerenveen."

{image-old[28050][right-half][]}Een ander voordeel dat PSV heeft, is dat de ploeg steeds beter begint te spelen. Tegen Ajax speelden de Eindhovenaren misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. "Het was een geweldige dag voor ons", blikt de verdediger terug op de klinkende zege in de topper. "Zo'n wedstrijd maakt het seizoen een beetje goed. We hadden nog niet gewonnen van een ploeg uit de top-vijf, dus het is lekker dat we nu eindelijk in een topwedstrijd hebben laten zien wat we kunnen. De eerste tien minuten hadden we het nog lastig, maar daarna konden we Ajax goed onder druk zetten, waardoor ze foutjes maakten."

Dat PSV door de zege op Ajax er voor zorgde dat AZ kampioen werd, was voor Marcellis niet zo belangrijk. "Eigenlijk veranderde er voor ons helemaal niets, toen bleek dat AZ verloren had van Vitesse. Misschien voor Ajax wel, ja. Maar wij hadden de punten gewoon keihard nodig om zometeen in de top-vier te kunnen eindigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen