Lens: "Heb laten zien dat ik er nog ben"

27 april 2009, 08:32

Jeremain Lens was één van de blikvangers van Ajax-AZ (1-1). De aanvaller stond voor het eerst sinds ruim een half jaar weer in de basis bij AZ en scoorde prompt. "Heel mooi, vooral omdat het tegen mijn oude club was", grijnst de 21-jarige Amsterdammer, die er wel van baalt dat zijn treffer niet genoeg was voor de overwinning. "De scheidsrechter heeft ons duidelijk benadeeld."

Begin september, uit tegen ADO Den Haag (3-0), stond Lens voor het laatst in de basis bij AZ. Daarna bleef het lang stil rond de aanvaller, die vorig seizoen als speler van NEC nog één van de revelaties van de Eredivisie was. Mede door een voetblessure kwam Lens bij AZ amper aan de bak. Tot zondag tegen Ajax, toen hij in de basis mocht beginnen als vervanger van de geschorste Mounir el Hamdaoui.

Dat Lens de afgelopen tijd weinig speelde, kon hij best begrijpen. "Het team draaide hartstikke goed, dan is het niet gemakkelijk om jezelf in de basis te spelen. Daarom hoopte ik al dat we zo snel mogelijk kampioen zouden worden. Ik dacht dat ik misschien een kans zou krijgen, als de titel eenmaal binnen zou zijn. Gelukkig is dat ook zo. Deze wedstrijd was voor mij een mooie gelegenheid om te laten zien dat ik de rol van Mounir ook goed kan invullen. Of ik volgende week weer speel? Oh, geen idee nog. Ik heb een week om de trainer daarvan te overtuigen", lacht hij.

penalty panenka arena

penalty panenka arena

Schaars zelf is iets milder in zijn oordeel over scheidsrechter Vink. "Hij zat er een paar keer naast, dat klopt. Maar aan de andere kant: we moeten er maar vanuit gaan dat hij zijn werk naar eer en geweten deed. Als team moeten we kunnen omgaan met discutabele beslissingen, zoals mijn rode kaart en die penalty. Maar het blijft wel ontzettend jammer, want we hadden Ajax waar we ze hebben wilden. We stonden 0-1 voor, gaven achterin niets weg en omdat Ajax meer risico's moest gaan nemen, hadden we via counters uit kunnen lopen naar 0-2 of 0-3. Die rode kaart veranderde alles. Zuur, want ik ging voor de bal. Een gele kaart was op zijn plaats, rood niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen