Grindheim: "Ongelooflijk, deze finale had alles"

Ger
18 mei 2009, 10:50   Bijgewerkt: 18 mei 2009, 11:50

Na een vermakelijke eindstrijd kroonde SC Heerenveen zich zondag vanaf de penaltystip tot winnaar van het toernooi om de KNVB Beker. Voor de Friese club is het de eerste bekerzege in de historie, nadat het eerder al twee finales had verloren. "Je hebt in zo'n wedstrijd een beetje geluk nodig", beseft middenvelder Christian Grindheim.

Na afloop van de finale showt de lachende Noor de traditionele finalistenbadjas aan FCUpdate.nl. "Staat me goed, hè? Dit is waar je het hele seizoen voor speelt." Om hem heen verkeren zijn ploeggenoten eveneens in opperbeste stemming. Goran Popov, de eerste doelpuntenmaker van de bekerfinale, laat zien van provocatie te houden. De Macedoniër, die eerder dit jaar in dronken toestand door de politie uit zijn auto werd geplukt, loopt olijk rond met een krat Amstel in zijn hand.

Met vier treffers, een verlenging en strafschoppen ontpopte de editie van 2009 zich tot een memorabele eindstrijd. "Het was ongelooflijk, deze wedstrijd had alles. Vooral de eerste twintig minuten waren we erg sterk. Ik had het duel eigenlijk eigenhandig moeten beslissen. Ik was met een solo hard op weg naar een doelpunt en daarnaast had ik pech met een schot op de lat. In de tweede helft was Twente beter en ook in de verlenging hadden ze enkele grote kansen."

Grindheim zelf maakte de verlenging en noodzakelijke penaltyreeks vanaf de kant mee. "Ik heb ongeveer een maand moeten missen vanwege een hakblessure. Na zeventig minuten was ik door mijn krachten heen. Het was logisch dat de trainer me naar de kant haalde." Als toeschouwer zag de Noor zijn club in de tweede verlenging op 2-1 komen. "Ik zei toen tegen mezelf: dit zijn de belangrijkste minuten van je leven, geniet ervan. En uitgerekend daarna Twente fucking scored."

De middenvelder stapt na het gesprek, zondagavond laat, op de spelersbus naar Heerenveen, waar de kersverse bekerwinnaar bij de eigen thuishaven door tienduizenden supporters zal worden gehuldigd. "Ik weet niet wat ik moet verwachten, maar het zal ongetijfeld een spektakel worden. Ik blijf drinken tot het moment dat ik moet braken", geeft Grindheim alvast een inkijkje in zijn nachtelijke plannen. De Noor weet ongetwijfeld bij welke ploeggenoot hij moet zijn voor een biertje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen