Klinsmann om privéredenen niet naar workshop

Ger
12 maart 2006, 14:32

Jürgen Klinsmann heeft afgelopen week om privéredenen de workshop voor het WK in Duitsland laten schieten. De Duitse bondscoach verklaarde zondag dat hij naar de Verenigde Staten was gevlogen om zijn moeder bij te staan. Deze week was het precies een jaar geleden dat zijn vader overleed.

"Het is altijd mijn bedoeling geweest de laatste maanden voor het toernooi in Duitsland te zijn", liet klinsmann weten. "Sinds eind januari is Duitsland het middelpunt van mijn levenswereld. Ik had mijn moeder echter al lang geleden beloofd dat we deze moeilijke dagen samen zouden doorbrengen. Daarom was ik er in Düsseldorf niet bij. Ik dacht dat ik zulke privézaken niet zou hoeven te openbaren om mezelf te rechtvaardigen. Maar goed, nu weet iedereen waarom ik er deze week niet bij was."

 

Zijn afwezigheid als 'gastheer' bij de workshop kwam Klinsmann op zware kritiek te staan. Met name voorzitter Franz Beckenbauer van het organisatiecomité gaf hem er publiekelijk flink van langs. Beckenbauer zei in bedekte termen dat Klinsmann het niet kon maken om begin deze week niet in Düsseldorf te zijn. "Hier wil ik het graag bij laten", zei Beckenbauer na zijn kritiek, "want als ik er langer over nadenk, zal ik waarschijnlijker drastischer woorden gaan gebruiken."

De 41-jarige bondscoach brengt volgens zijn criticasters te veel tijd door bij zijn gezin in de VS, terwijl hij in Duitsland het nationale team moet voorbereiden op het WK, dat in juni begint. Klinsmann benadrukte zondag dat hij bij een toekomstig vergelijkbaar geval privézaken wederom voorrang geeft, zonder openbare verantwoording vooraf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen