Van Nistelrooy op tweede plan in Manchester

Ger
12 maart 2006, 19:31

Het heeft er steeds meer van weg dat Ruud van Nistelrooy uitgerust aan het WK begint. De spits van Manchester United keek zondag toe hoe zijn ploeg Newcastle United naar een achterstand speelde (2-0). Als invaller kon hij het laatste kwartiertje niets meer aan die score veranderen.

Trainer Ferguson kiest de laatste weken voor de spitsen Rooney en Saha. Van Nistelrooy, al goed voor negentien treffers in de Premier League, komt de laatste weken niet verder dan korte invalbeurten. Rooney beloonde zijn trainer in het duel met Ferguson voor het vertrouwen. Hij maakte beide treffers voor Manchester United dat nog steeds vijftien punten minder heeft dan lijstaanvoerder Chelsea. Zonder de geschorste Robben won de koploper op eigen veld met 2-1 van Tottenham Hotspur. Gallas maakte in blessuretijd de winnende treffer. Davids speelde voor Tottenham de hele wedstrijd.

Onduidelijk blijft voorlopig waarom Ferguson de laatste weken topschutter Van Nistelrooy passeert. Als invaller voor de Nederlandse spits maakt Saha de laatste weken een matige indruk. Engelse kranten speculeren al weken over een ruzie tussen Van Nistelrooy en Ferguson. De Nederlander zou twee weken geleden teleurgesteld hebben gereageerd toen hij tijdens de finale van de League Cup op de bank moest zitten. 

Van Nistelrooy erkende onlangs tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Ecuador dat hij niet blij was met die beslissing van Ferguson. "Maar van ruzie is geen sprake. Ik ga gewoon weer spelen", zei hij toen. Van Nistelrooy keerde echter niet terug naar de basisformatie van Manchester United. Volgens de populaire Engelse krant The Sun heeft trainer Jol van Tottenham Hotspur grote interesse in Van Nistelrooy. De spits wordt ook in Spanje en Italië met diverse topclubs in verband gebracht.

Van Nistelrooy was de afgelopen vijf seizoenen van grote waarde voor Manchester United. Hij was met zijn doelpunten leidinggevend in de Premier League en Champions League. Trainer Ferguson had in het verleden echter wel vaker maling aan grote namen. Hij liet onder anderen Stam en Keane vertrekken. Beide spelers schaadden in de ogen van Ferguson de belangen van hun werkgever. Stam kon geen goed meer doen toen een biografie over hem verscheen. Keane liet zich dit seizoen laatdunkend uit over enkele medespelers. Van Nistelrooy was toen de enige voetballer van Manchester United die Keane in het openbaar steunde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen