Dembele: "Genoa is jonge, ambitieuze ploeg"

30 juni 2009, 11:15

Van een leegloop bij kampioen AZ is vooralsnog geen sprake. Nog geen enkele speler die het afgelopen seizoen een belangrijke bijdrage had in het succes, is vertrokken. Of dat zo blijft is onzeker. Moussa Dembele zou wel eens de eerste speler kunnen worden die vertrekt. "Ik vind het niet erg om te blijven, maar als er een club komt die bij me past ga ik een transfer zeker overwegen", vertelt hij aan FCUpdate.nl.

Het was even wennen voor Moussa Dembele. Het oefenpotje tegen de amateurs van AFC '34, afgelopen zondag, was de eerste wedstrijd voor de Belg sinds de laatste competitieronde op 10 mei. Tussendoor stonden nog wel wat interlands op het programma, maar tijdens die duels kwam hij alleen kort als invaller in actie. En dus gingen 45 minuten tegen AFC de spits niet in de koude kleren zitten. "Het is altijd lastig, zo'n eerste wedstrijdje van het seizoen. Ik voelde dat ik ook al wat last van mijn spieren kreeg. Maar ik heb 45 minuten gespeeld, dat was lekker. Hopelijk kan ik de komende periode toewerken naar het spelen van een volledige wedstrijd."

"Er is wat interesse in me, ja", vertelt de Belgische international. Om er vervolgens snel aan toe te voegen: "Maar er is verder nog niets aan de hand, hoor. Alleen Genoa is redelijk concreet, verder weinig. Ik heb ook geen haast, de transferperiode is nog lang. Er kan de komende maanden nog van alles gebeuren."

Dat Genoa interesse heeft, is niet zo gek. In Italië is men nog niet vergeten hoe Dembele vorig jaar bijna in z'n eentje de nationale ploeg van Italië uitschakelde op de Olympische Spelen. En hoewel Genoa misschien qua naam niet heel aansprekend is, eindigde het afgelopen seizoen wel als vijfde in de Serie A. "Bovendien is het een heel jonge, ambitieuze ploeg, die goed voetbal speelt", weet Dembele. "Er zitten veel interessante aspecten aan. Ik wijs Genoa zeker niet af, nee. Maar goed, ik kan daar nog weinig over zeggen. Pas als AZ met een club overeenstemming bereikt over een transfersom, kan ik echt gaan nadenken over een transfer. Dat is nu niet het geval."

Voorlopig speelt Dembele dus gewoon voor AZ. En dat is ook prima, benadrukt hij. "Als er een club langskomt die bij me past, ga ik een transfer overwegen. Wanneer dat gebeurt, maakt me niet veel uit. Desnoods pas in augustus. Maar gebeurt dat niet, dan blijf ik bij AZ. Dat vind ik ook niet erg. Hier kunnen we er ook een mooi seizoen van maken, met de nieuwe trainer Ronald Koeman in de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen