Chelsea ontsnapt, Kuyt helpt Liverpool aan zege

12 september 2009, 18:00   Bijgewerkt: 13 september 2009, 00:10

Chelsea is in de vijfde speelronde van de Engelse Premier League aan puntverlies ontsnapt. De topclub uit Londen stevende in de uitwedstrijd tegen Stoke City af op een 1-1 remise, maar Florent Malouda redde in blessuretijd alsnog de winst voor The Blues, die nu met vijftien punten uit vijf duels aan kop gaan.

Abdoulaye Faye zette Stoke voor eigen publiek na ruim een half uur verrassend op voorsprong. Chelsea had echter niet veel tijd nodig om de opgelopen schade te herstellen. Slechts een kwartier later legde Didier Drogba de 1-1 vast. De winnende goal viel pas in de slotfase via Malouda, op aangeven van Nicolas Anelka.

De forse investeringen die Manchester City deze zomer deed, betalen zich nog altijd uit. The Citizens wonnen in eigen huis knap met 4-2 van Arsenal, waardoor ze net als Chelsea nog zonder puntverlies zijn. Vier duels leverden evenzoveel zeges op. Micah Richards, Craig Bellamy, Emmanuel Adebayor en Shaun Wright-Phillips scoorden voor City. Robin van Persie maakte tussendoor met een droge knal vanaf de rand van het penaltygebied gelijk. In de slotfase bepaalde Tomas Rosicky de eindstand op 4-2. De Tsjech maakte zaterdag in Manchester na twintig maanden blessureleed zijn rentree bij Arsenal. Bij de thuisclub had Nigel de Jong overigens een basisplek.

Ook bij Liverpool verscheen een Nederlander aan de aftrap. Dirk Kuyt startte in het thuisduel met Burnley (4-0) in de basis en was op slag van rust bovendien goed voor de 2-0. De Katwijker werd op maat bediend door Yossi Benayoun, die de overige drie goals van The Reds voor zijn rekening nam. Door de driepunter handhaaft Liverpool, waar Ryan Babel niet bij de selectie zat, zich in de subtop.

In de degradatiezone pakte Bolton Wanderers zijn eerste punten van de competitie door bij Portsmouth, dat nu als enige ploeg nog puntloos is, met 3-2 te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen