Feyenoord doet goede zaken in Breda

27 september 2009, 16:23   Bijgewerkt: 27 september 2009, 17:44

Feyenoord is buitenshuis nog altijd zonder nederlaag. Op bezoek bij NAC Breda deed de ploeg hetzelfde als eerder dit seizoen bij Willem II en Heracles Almelo: niet overtuigen, maar wel winnen. Door goals na rust van Andwele Slory en Leroy Fer boekten de Rotterdammers in het Rat Verlegh Stadion een knappe 0-2 zege.

Achteraf zal Been blij zijn dat hij zijn elftal toch de wei in stuurde, want het resultaat was uitstekend. Het is niet veel ploegen gegeven om te winnen in Breda. En zowaar doken er tijdens de partij ook ineens weer Feyenoord-fans op. Waar ze vandaan kwamen was onduidelijk, maar na een half uur liepen ineens een paar honderd Rotterdamse fans doodleuk het uitvak in. Deze supporters gingen vooral helemaal bovenin het vak zitten, waardoor ze over de plexiglazen wand (die door het zonlicht ondoorzichtig was) heen konden kijken. Of ze veel van de wedstrijd hebben kunnen zien is niet duidelijk, maar ook voor hen zal het resultaat het belangrijkste zijn geweest.

NAC Breda was gevaarlijker, met een kopbal van Patrick Zwaanswijk als belangrijkste wapenfeit. De inzet van de verdediger werd door Kelvin Leerdam van de lijn gehaald. Toch ontbrak bij NAC het echte heilige vuur. Alleen oud-Feyenoorder Leonardo leek zin te hebben om er iets van te maken, maar de Braziliaan draafde iets te ver door in zijn enthousiasme en liep zichzelf regelmatig stuk op de verdedigers van Feyenoord. Aanvallend dwong NAC verder weinig af, ook niet nadat Denny Landzaat in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

Leroy Fer maakte er in blessuretijd met een knappe actie zelfs 0-2 van, waardoor Feyenoord de derde uitzege op rij noteerde. Net als bij Heracles (0-1) en Willem II (2-3) was het allemaal misschien niet overtuigend wat Feyenoord liet zien, maar wel degelijk. Omdat Feyenoord dat soort potjes wint, staat de ploeg nog altijd hoog op de ranglijst. En belangrijker nog: het gat met de teams buiten de top-vijf groeit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen