Noorwegen loopt plaatsbewijs voor play-offs mis

Ger
14 oktober 2009, 22:26   Bijgewerkt: 14 oktober 2009, 23:15

De negen groepswinnaars in de Europese kwalificatiezone voor het WK zijn bekend, de laatste vier WK-tickets zijn te verdienen in de play-offs. De acht beste nummers twee van de negen groepen strijden op 14 en 18 november in vier dubbele confrontaties om die felbegeerde startbewijzen.

Noorwegen mag als slechtste nummer twee niet deelnemen aan de play-offs. De Scandinaviërs verzamelden in groep 9 - die werd gedomineerd door het Nederlands elftal - slechts tien punten. Omdat de andere acht groepen uit zes in plaats van vijf landen bestonden, werden daar de resultaten van de nummer twee tegen de nummer zes geschrapt. Ook na aftrek van die punten kwamen Portugal, Griekenland, Slovenië, Rusland, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne, Frankrijk en Ierland op een hoger puntentotaal dan Noorwegen uit.

De loting voor de play-offs vindt maandag plaats op het FIFA-kantoor in Zürich. De vier hoogst geplaatste teams op de vrijdag uitkomende wereldrangslijst zitten dan bij elkaar in een pot. Zij krijgen ieder een van de vier laagst gerangschikte ploegen tegenover zich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen