Manchester United wil Solskjaer behouden

23 maart 2006, 11:22

Ole Gunnar Solskjaer, één van de meest blessuregevoelige spelers van Europa, kan een contractverlenging tegemoet zien bij Manchester United. De Noor kwam de laatste drie seizoenen amper in actie door chronische blessures, maar heeft desondanks bijzonder veel krediet opgebouwd bij de clubleiding. "We willen Ole voor de club behouden", zegt directeur David Gill.

Het contract van de 33-jarige Solskjaer loopt aan het eind van dit seizoen af en gezien zijn vele blessures leek het voor de hand te liggen dat Manchester United afscheid van hem zou nemen. Niets blijkt echter minder waar. De Mancunians willen dolgraag verder met de Noor, die een ouderwets 'betaal-per-wedstrijd' contract tegemoet zou kunnen zien. Dit houdt in dat Solskjaer betaald zal worden per wedstrijd die hij speelt.

"We gaan dat proberen te regelen", vertelt Gill aan het Manchester Evening News. "Ole is voor ons altijd een geweldige speler en een fantastisch mens geweest. Ik weet dat hij graag wil blijven, dus gaan we op zoek naar een goede oplossing. We moeten een deal proberen te maken waarbij we de situatie in ogenschouw nemen en waar beide partijen mee kunnen leven."

Solskjaer werd in mei 1999 de grote held van Manchester en omstreken, toen hij diep in blessuretijd het winnende doelpunt maakte in de Champions League-finale tegen Bayern München. De Noor staat al sinds het seizoen 1996/1997 onder contract in Manchester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen