Pieckenhagen kritisch over aanval Heracles Almelo

28 maart 2006, 00:39

Martin Pieckenhagen, de doelman van Heracles Almelo, moest er eens even over nadenken. Welke club ziet hij als belangrijkste concurrent in de strijd om lijfsbehoud? Plotseling, na een korte denkpauze, volgt een resoluut antwoord. "Wij zijn zelf onze grootste concurrent. We kunnen alleen onszelf in de vingers snijden", stelt de Duitser tegen FCUpdate.nl.

Voorafgaand aan de competitie wist iedereen het zeker: promovendus Heracles Almelo was degradatiekandidaat nummer één. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam volgens alle kenners op alle fronten tekort en zou na een jaar weer terugkeren naar de eerste divisie. Binnen enkele weken had de club haar critici echter al de mond gesnoerd. Mede dankzij een sensationele start van het seizoen stond Heracles lange tijd in de middenmoot en leek het zelfs de nacompetitie te gaan ontlopen.

"Ik denk dat we, als we twee van onze laatste vier wedstrijden winnen, de nacompetitie ontlopen", stelt de sluitpost. "Ik voorspeelde twee maanden geleden al dat we 35 punten nodig zouden hebben om ons te handhaven en dat denk ik nog steeds. We hebben nu 30 punten, vijf of zes punten erbij zou genoeg moeten zijn om het te redden", denkt de doelman. 

Volgens Pieckenhagen gaat er aanvallend te veel mis bij zijn ploeg. "We moeten in de aanval de bal langer vast houden. Zo niet, staat de defensie continu onder druk en is het eigenlijk wachten op een tegendoelpunt. Als we aanspraak willen maken op een overwinning, zullen we voorin meer duels moeten winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen