Figo wil met Portugal kater van 2002 wegspoelen

28 maart 2006, 13:34

Portugal begint komende zomer als één van de outsiders aan het WK in Portugal. De Portugezen slaagden er vier jaar geleden niet in om de groepsfase van het WK in Japan en Zuid-Korea te overleven, maar toonden tijdens het EK van 2002 aan dat ze als groep gegroeid zijn. Met een finaleplaats gaven de Portugezen haar visitekaartje af voor het WK. "Wat mij betreft is ons WK alleen geslaagd als we wereldkampioen worden", stelt aanvoerder Luis Figo dan ook.

In een gesprek met FIFAWorldCup.com is de Portugese aanvaller openhartig over de kansen van zijn land op het WK. "We zitten nog niet op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Brazilië en Argentinië, dat is duidelijk. Dat soort landen hebben veel meer WK-ervaring. Er zijn dan ook voldoende landen die meer kans hebben om het WK te winnen dan wij. Maargoed, in het voetbal kan van alles gebeuren. Wij gaan naar Duitsland om het WK te winnen."

Vier jaar na het mislukte WK van 2002 hoopt Figo op eerherstel. "In Japan en Korea ging ongeveer alles mis wat er mis kon gaan. We hebben als team daarvan geleerd en moeten nu zorgen dat we niet opnieuw dezelfde fouten maken. Laten we hopen dat dit in 2006 niet opnieuw gebeurt. Als we eenmaal door de groepsfase heen zijn, kan er van alles gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen