Ferguson enthousiast over Van Nistelrooy

30 maart 2006, 12:26

Ruud van Nistelrooy bewees woensdag het ongelijk van manager Alex Ferguson. De spits, die wekenlang op de bank gehouden werd, mocht als aanvoerder weer eens vanaf de aftrap beginnen en scoorde prompt het winnende doelpunt. Na afloop van het duel was Ferguson dan ook lovend over zijn aanvaller.

Van Nistelrooy scoorde vlak voor rust, op aangeven van Ji-Sung Park. Volgens Ferguson was dit een typische Van Nistelrooy-goal. "Om zijn verdediger op zo'n manier af te troeven en vervolgens binnen te schieten, is zijn specialiteit. Hij is daarin de beste spits van Europa. Het is voor ons geweldig dat hij meteen in zijn eerste wedstrijd als basisspeler weer heeft weten te scoren. Dit doelpunt was belangrijk voor hem", aldus de Schotse manager.

Sinds de League Cup-finale tegen Wigan Athletic, ongeveer een maand geleden, moest Van Nistelrooy bij Manchester genoegen nemen met een plek op de reservebank. Ferguson gaf wekenlang de voorkeur aan Louis Saha, maar woensdag kreeg Van Nistelrooy weer een kans. De Nederlander pakte deze kans met beide handen aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen