Coupet: "Lyon gaat Milan onder druk zetten"

4 april 2006, 12:50

Dé Champions League-kraker van de avond is het duel tussen AC Milan en Olympique Lyon. Vorige week kwamen beide ploegen in Frankrijk niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor er vanavond nog van alles mogelijk is. Lyon zal zich in ieder geval niet gaan verstoppen in het fraaie San Siro-stadion. "We komen naar Milaan om aan te vallen", zegt doelman Gregory Coupet strijdlustig.

Lyon kan in Milaan weer beschikken over middenvelder Juninho Pernambucano. De Braziliaan was geschorst voor de eerste ontmoeting en zijn aanwezigheid is volgens Coupet een stimulans voor het hele team. "Het feit dat hij weer mee kan spelen, geeft het hele elftal ontzettend veel vertrouwen. We hebben bovendien al vaker laten zien dat we buitenshuis goede resultaten neer kunnen zetten. We hebben er dan ook ontzettend veel vertrouwen in dat we ons in Milaan voor het eerst gaan kwalificeren voor de halve finale", zegt de doelman in het UEFA Champions Magazine.

{image[244032][right-half][]}"Natuurlijk zal het lastig worden, maar met een doelpuntloos gelijkspel kan je in de terugwedstrijd nog alle kanten op. We zullen gaan aanvallen, Milaan onder druk zetten en proberen te scoren. Als wij een doelpunt maken, krijg je plotseling een heel andere situatie. Ik verwacht dan ook een heel open wedstrijd. We zullen in ieder geval niet achterover gaan leunen, daar hebben we het elftal niet voor. We willen altijd aanvallen", vertelt Coupet.

Voor Coupet staat er in deze fase van het seizoen nog iets anders op het spel, namelijk de plaats onder de lat bij het Franse nationale elftal. De doelman van Lyon strijdt samen met routinier Fabien Barthez om de positie van eerste doelman. Toch wil Coupet nog niet te lang stilstaan bij het naderende WK. "We hebben met Lyon nog een zwaar programma voor de boeg, ik wil me voorlopig alleen op de club richten. Ik wil goed blijven spelen en hopelijk wordt mijn spel na het seizoen beloond met een plaats in de nationale ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen