Barcelona moet geld lenen voor salarissen

7 juli 2010, 15:36   Bijgewerkt: 7 juli 2010, 15:41

FC Barcelona zit financieel in zwaar weer. De kampioen van Spanje heeft onlangs een lening van 150 miljoen euro aangevraagd bij een bank om de spelerssalarissen te kunnen betalen. Volgens afspraak hadden de voetballers van de Catalanen het geld eind vorige maand al moeten incasseren, maar voorlopig hebben zij nog niets ontvangen.

“Bij mijn aantreden trof ik een club met geldproblemen”, vertelt voorzitter Sandro Rossel, die onlangs werd gekozen tot opvolger van de vertrokken Joan Laporta, aan het Spaanse Sport. “Er is de voorbije jaren meer uitgegeven dan dat er binnenkwam.”

Heel ernstig zouden de problemen volgens Rossel niet zijn. “We zijn absoluut niet failliet, aangezien we nog steeds voldoende inkomsten genereren. We hebben alles onder controle en alles komt goed. Enerzijds verkopen we spelers, zoals we dat afgelopen week met Chygrynskyi hebben gedaan. Anderzijds gaan we nu een lening aan bij de bank.”

Barcelona maakte wel veel verlies met de transfer van Chygrynskyii. De verdediger kwam vorig jaar voor 25 miljoen euro over van Shaktar Donetsk, maar keerde dinsdag voor tien miljoen euro minder terug naar de Oekraïense kampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen