Eriksson lijkt te kiezen voor doelman Robinson

10 april 2006, 11:14

Niet alleen in Duitsland en Frankrijk, maar ook in Engeland is momenteel een discussie aan de gang wie tijdens het WK de eerste doelman moet worden. David James leek maandenlang de beste papieren te hebben voor de plaats onder de Britse lat, maar inmiddels lijkt hij zijn plek te zijn verloren aan Paul Robinson (foto). 

Robinson is als doelman van Tottenham Hotspur bezig aan een sterk seizoen, terwijl James als doelman van Manchester City af en toe op een slippertje te betrappen was. Ook in het WK-kwalificatieduel tegen Oostenrijk ging James op pijnlijke wijze in de fout. Bovendien maakte hij in het oefenduel met Denemarken (1-4 verlies) een uiterst zwakke indruk.

Inmiddels lijkt James dan ook te accepteren dat Eriksson vermoedelijk zal kiezen voor Robinson. "Ik denk dat Robbo de man zal zijn met wie Engeland wereldkampioen zal worden. Ik zal dit moeten accepteren", zegt James tegen Sky Sports. "Ik kan het prima met hem (Robinson, red.) vinden. Zo lang ik de kans krijg om als onderdeel van de selectie mijn steentje bij te dragen aan de nationale ploeg, ben ik gelukkig."

Vorige week zorgde de Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann voor opschudding door Jens Lehmann te bombarderen tot eerste keeper voor het WK. Hiermee passeerde hij Oliver Kahn, die al jarenlang hét boegbeeld van het Duitse voetbal is. Ook in Frankrijk houdt de strijd tussen twee keepers de gemoederen bezig. Routinier Fabien Barthez knokt met de sterke Lyon-doelman Coupet om de plaats onder de Franse lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen