Mertens moet boeten voor klap aan Lampi

27 augustus 2010, 18:36   Bijgewerkt: 27 augustus 2010, 18:53

FC Utrecht moet het zondag in de moeilijke uitwedstrijd bij FC Twente stellen zonder Dries Mertens. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de smaakmaker vrijdag voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst vanwege zijn actie in de wedstrijd tegen Willem II (zondag) tegen verdediger Veli Lampi.

Mertens deelde Lampi een klap uit, maar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer was dat incident ontgaan. Op basis van de tv-beelden wordt de 23-jarige Belg nu alsnog het strafbankje opgestuurd. Hij mist hierdoor de duels met Twente en FC Groningen.

Trainer Ton du Chatinier kan in de Grolsch Veste ook geen beroep op Nana Asare, Jacob Mulenga en Alje Schut doen. Laatst vermelde kreeg wél rood tegen Willem II en zit derhalve op de tribune. Mulenga en Asare zitten daar eveneens, maar bij hen is een hamstringblessure daar de oorzaak van. Asare, die de kwetsuur donderdag bij de sensationele zege op Celtic (4-0) opliep, laat vrijdag een mri-scan maken.

Vrijdag heeft Du Chatinier zijn spelers weer met beide benen op de grond gezet. ““Ik heb de spelers er vandaag op gewezen dat het donderdag geweldig was, maar dat ook de competitie belangrijk voor ons is. De knop moet om”, vindt de tacticus.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen