Toivonen: "Twijfelachtig of het penalty was"

8 november 2010, 09:05   Bijgewerkt: 8 november 2010, 09:10

Zonder te scoren speelde Ola Toivonen een hoofdrol in de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV. Na een kopstoot van de Zweed maakte Balazs Dzsudzsak in de rebound de 0-1 en een overtreding op Toivonen in het strafschopgebied leidde in de tweede helft tot de tweede Eindhovense goal en een rode kaart voor Jacob Lensky.

Of dit een terechte beslissing was, liet Toivonen na de wedstrijd in het midden. “Het was een twijfelgeval”, zei hij tegen FCUpdate.nl. “Lensky raakte eerst de bal, daarna mijn enkel. Ik heb de beelden nog niet teruggezien, dus ik kan niet zeggen of het een penalty was. Maar toen ik viel, wist ik niet zeker of ik een penalty zou krijgen.”

{image[274117][right-half][]}Door de strafschop en de rode kaart voor Lensky sleepte PSV uiteindelijk de winst binnen, ondanks dat Utrecht nog terugkwam tot 1-2 en in de slotfase en paar keer dicht bij de gelijkmaker was. Volgens Toivonen was de zege van PSV terecht. “We hebben heel goed gespeeld, ik denk dat dit onze beste teamprestatie van het seizoen was. We kwamen vroeg met tien man te staan, maar hebben daarna vanuit een goede organisatie gespeeld en weinig kansen weggegeven. Dat was heel indrukwekkend”, vindt de Zweedse aanvaller.

{image[274111][left-half][wegereef]}Ook voor de rode kaart voor Jonathan Reis, na ruim een half uur, speelde PSV sterk. “Klopt”, vindt ook Toivonen. “Vorig seizoen werden we hier van de mat gespeeld, daarom hadden we voor ons gevoel iets goed te maken. We begonnen heel scherp en hadden controle over de wedstrijd. Na de rode kaart besloten we om het initiatief aan Utrecht te geven en te gokken op snelle uitbraken. Dat plan lukte goed. Vorig jaar was Utrecht hier beter, nu wij.”

De zege van PSV op FC Utrecht was extra belangrijk omdat Ajax eerder op de dag drie punten morste in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. “Inderdaad. Maar we moeten vooral naar FC Twente kijken, dat is de koploper. Daar moeten we op jagen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen