Robben: "Van Toorn heeft prima werk geleverd"

Ger
5 januari 2011, 16:13   Bijgewerkt: 5 januari 2011, 17:13

Arjen Robben werkt momenteel in Qatar aan de laatste herstelfase van zijn veelbesproken spierscheuring. De aanvaller van Bayern München heeft zich tijdens zijn revalidatie flink gestoord aan de berichtgeving over de blessure die hem een half jaar uit de roulatie hield.

"Zoals het verhaal dat ik de blessure opgelopen zou hebben in mijn vakantie na de WK-finale. Ik zou aan een beachvoetbaltoernooi hebben deelgenomen of zoiets. Allemaal onzin", zegt Robben tegen NUsport. "Net zoals het verhaal dat een paar dagen geleden in een Duitse krant stond. M’n vader zou Dick van Toorn omschreven hebben als een gefrustreerde man. Klopt niets van. Dat heeft de journalist zelf verzonnen. En die heeft inmiddels al duizend keer z’n excuses aangeboden. Van Toorn heeft juist prima werk geleverd. Zonder hem had ik geen WK gespeeld."

De Oranje-international heeft naar eigen zeggen een heel zware periode achter de rug. "Met name het moment dat je begin augustus de diagnose krijgt. ‘Dat kan niet’, denk je meteen. Maar het kon wel. Op dat moment voelde ik niks, dat komt later pas. Het heeft even geduurd voordat ik het accepteerde. Onmacht speelt daarbij een rol. Het kon er bij mij niet in dat ik geblesseerd was. Toch was het zo. Ik heb alle scans gezien, alleen heb ik natuurlijk geen medische achtergrond. De medici hebben het me uitgelegd en daar moet je op vertrouwen. Maar voordat je dat accepteert, ben je een tijdje verder."

Robben heeft geen spijt dat hij deel heeft genomen aan het WK. "Nee, nooit. Met de wetenschap van nu praat je misschien anders, maar dat is achteraf. Een WK wil elke voetballer spelen. Ik wilde de garantie hebben dat ik een WK kon spelen en die heb ik gekregen. Dat was een garantie zonder mitsen en maren", aldus de Groninger, die hoopt dat het meningsverschil tussen de KNVB en Bayern over zijn blessure snel uit de wereld is. "Anders blijft het maar dooretteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen