Vanenburg nieuwe trainer Helmond Sport

26 april 2006, 12:36

Gerald Vanenburg heeft zijn beslissing gemaakt: hij is volgend seizoen hoofdtrainer van Helmond Sport. De oud-international had de laatste weken de clubs voor het uitkiezen, maar ziet in Helmond de meeste mogelijkheden. De 42-jarige Utrechter heeft voor één seizoen getekend. Mario Verlijsdonk (assistent) en Anton Scheutjens (keeperstrainer) maken ook weer deel uit van de technische staf. 

Het is voor het eerst dat Vanenburg aan de slag gaat bij een club uit het Nederlandse betaald voetbal. Vanenburg was eerder actief als trainer (en speler) bij het Duitse 1860 München. Bovendien was hij jarenlang werkzaam in de jeugdopleiding van PSV.

Als speler was 'Vaantje' actief voor Elinkwijk, Ajax, de Japanse clubs Júbilo Iwata en Yamaha Football Club, FC Utrecht en het Franse AS Cannes. In totaal werd hij acht keer landskampioen (3x bij Ajax en 5x bij PSV) en won hij in 1988 de Europa Cup I met PSV. Vanenburg speelde 42 interlands (waarin hij één keer scoorde) en werd in 1988 met het Nederlands elftal Europees Kampioen.

Vanenburg werd de laatste weken ook in verband gebracht met onder meer PSV, Willem II en Excelsior. De Utrechter had echter geen trek in een avontuur bij Excelsior en bij Willem II gaf men de voorkeur aan Dennis van Wijk. Bij PSV was Vanenburg in beeld als assistent-trainer, maar de 42-jarige oud-international geeft er de voorkeur aan om in Helmond op eigen benen te staan. 

Overigens is de kans nog altijd aanwezig dat hij volgend seizoen met Helmond Sport uit zal komen in de eredivisie. De ploeg speelt vrijdag een derde en beslissend duel tegen FC Volendam en stuit vervolgens op NAC Breda of TOP Oss.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen