Alderweireld: “Vertrouwen is het allerbelangrijkste”

Koen Freriks
12 februari 2011, 09:25

Toby Alderweireld begon het seizoen zeer moeizaam, maar is inmiddels gewoon weer een vaste waarde bij Ajax. De 21-jarige verdediger nadert zijn vorm van vorig seizoen, waarin hij met zijn landgenoot Jan Vertonghen een nagenoeg onverslaanbaar duo vormde in het hart van de defensie. 

Alderweireld heeft van trainer Frank de Boer weer alle vertrouwen gekregen, wat zijn spel ten goede is gekomen. Eerder in het seizoen verloor hij nog zijn basisplaats. “Dat heeft alles te maken met vertrouwen”, aldus de Belgisch international op de website van zijn club. “Dat is het allerbelangrijkste voor een voetballer. Ik ben ook nog maar 21 en dat is jong voor een centrale verdediger. Toch scoor ik altijd wel een 6 of 7." 

Alderweireld is vooral tevreden over de gewonnen uitwedstrijd bij NAC Breda (0-3). “Ik won toen alle duels en dat is heel belangrijk voor een verdediger’", blikt de Vlaming terug. “We gaven sowieso weinig kansen weg, dus daar was ik blij mee." 

Zondag staat Alderweireld tegenover Roda JC-spits Mads Junker. “Hij is vooral heel slim en hij heeft scorend vermogen. Tegen hem moet je echt honderd procent geconcentreerd blijven, want als je hem uit het oog verliest slaat hij toe. Een kans is bij hem vaak een goal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen