Pellatz over basisplek: "Geen verrassing"

11 maart 2011, 18:51

Nico Pellatz kreeg afgelopen zaterdag van trainer Alex Pastoor de voorkeur onder de lat boven Cees Paauwe in het thuisduel met PSV (2-3). De Duitse doelman, voor wie naar eigen zeggen de basisplaats niet als een verrassing kwam, wil zijn kans met beide handen aangrijpen.

"Dat was geen verrassing voor mij", zegt voormalig doelman van onder meer Hertha BSC en Werder Bremen over zijn basisplaats tegen Voetbal International. "Eerst moest ik wennen aan de nieuwe omgeving, maar dat ik uiteindelijk ging spelen stond voor mij wel vast."

De keeper, die door Excelsior gehuurd wordt van ADO Den Haag, is blij met het vertrouwen van zijn trainer. "In Duitsland krijgen jonge keepers niet zo snel een kans. Bij Hertha BSC had ik een geroutineerde keeper voor me en bij Werder Bremen was international Tim Wiese mijn concurrent. Dat ik de eerste seizoenshelft bij ADO Den Haag tweede keus was kon ik begrijpen."

Toch is Pellatz er niet rouwig om dat hij op jongere leeftijd geen kans kreeg in de Bundesliga. "Dat ik niet net als Neuer zo'n kans bij Schalke 04 heb gekregen is jammer, maar daar wil ik niet te lang bij stilstaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen