Verbeek: "Blijk van medeleven tonen aan Nesu"

13 mei 2011, 14:33   Bijgewerkt: 13 mei 2011, 14:41

De wedstrijd FC Utrecht-AZ is voor beide teams sportief gezien erg belangrijk, maar dat is even bijzaak. Het gaat in Utrecht vooral om Mihai Nesu, die dinsdag tijdens de training zeer ongelukkig ten val kwam en daarbij een nekwervel brak. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis en heeft nog altijd geen gevoel in zijn armen en benen.

"Wat er nu met Mihai Nesu gebeurt, is het meest trieste dat je kunt bedenken", zegt Gertjan Verbeek, de trainer van AZ, op de officiële website van de Alkmaarse club. "Binnen één klap is zo’n jongen van een topsporter een minder valide geworden. Voor de wedstrijd willen wij een blijk van medeleven aan FC Utrecht en de directe omgeving van Nesu tonen. Dat initiatief kwam uit de spelersgroep. Een mooi gebaar, hoewel het uiteraard een druppel op een kokende plaat is. Het is een klotesituatie."

Verbeek benadrukt echter dat, hoe wrang ook, er gevoetbald moet worden. "Het enige dat wij kunnen doen is de wedstrijd normaal benaderen en voor de winst gaan. Nesu wordt niet beter als we FC Utrecht laten winnen. Ik verwacht ook niet dat zij opeens beter gaan spelen. Dat zou een aanklacht tegen alle andere gespeelde wedstrijden zijn. Hoe hard ook: het leven gaat door. Na de aanslag op de Olympische Spelen van 1972 in München en de vuurwerkramp in Enschede is ook doorgegaan met sporten. Met deze wedstrijd weken uitstellen, krijgen we Nesu niet terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen