Suk: "Ajax is niet netjes met mij omgegaan"

10 juli 2011, 10:33   Bijgewerkt: 10 juli 2011, 10:41

Hyun-Jun Suk krijgt bij FC Groningen een nieuwe kans in de Eredivisie. De 20-jarige aanvaller groeide bij Ajax even uit tot cultheld, maar zag dat zijn hype al snel wegebte. De trainerswissel (Frank de Boer halverwege seizoen voor Martin Jol, red.) pakte niet goed uit voor Suk. "Er was veel concurrentie voor de spitspositie", zegt hij.

"Maar dat ik daarna zelfs bij de beloften geen kans meer kreeg, daar was ik erg teleurgesteld over", vertelt Suk in VI. "Het is niet netjes hoe ze de laatste maanden met mij zijn omgegaan. Ik was geen belofte, ik ben een prof die had getekend voor het eerste elftal. Maar al met al is Ajax een heel mooi avontuur geweest. Het is ook leuk dat de club de titel heeft gepakt, ik heb er alleen geen enkele bijdrage aan kunnen leveren. Ik voel me ook geen kampioen. Het enige leuke is dat mijn naam in de geschiedenisboeken staat."

"Bij Ajax komen was toch een prestatie op zich", zegt de aanwinst van Groningen met gepaste trots. "Ik was toch de eerste Koreaan bij de club, die in Zuid-Korea nog hoger staat aangeschreven dan PSV, waar Ji-sung Park en Young-pyo Lee hebben gezeten. Thuis kon ik niet normaal meer over straat, was ik ineens een superster. Ik was ineens de Zuid-Koreaanse Cristiano Ronaldo en kwam zelfs bij het nationale elftal."

"Maar die status brokkelde ook heel snel weer af, doordat ze vorig seizoen ook in de gaten kregen dat ik zelfs in het beloftenteam weinig aan spelen toekwam. Dat heeft mijn imago geen goed gedaan. Voor mezelf vind ik dat niet zó erg, maar wél voor mijn ouders. Zij worden er echt op aangekeken in Zuid-Korea als ik het niet goed doe in Nederland. Daarom hoop ik dat ik komend seizoen de échte Suk aan de wereld kan laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen