Rijkaard: "Socios en ploeg verdienen titel"

4 mei 2006, 00:48

Frank Rijkaard is voor de tweede opeenvolgende keer met FC Barcelona kampioen van Spanje geworden. De ploeg van de Nederlandse oefenmeester werd kampioen door een nederlaag van rivaal Valencia, maar gaf haar titel extra glans door zelf met 0-1 te winnen van Celta de Vigo. Na afloop barstte het feestgedruis los en genoot ook Rijkaard met volle teugen. "Dit is geweldig", stelt de oefenmeester.

"Ik ben vooral blij dat we er hier ook nog bij winnen en niet alleen kampioen zijn geworden omdat Valencia heeft verloren. Dit was een van de twee doelen van ons team. Onze socios en onze ploeg verdienen de titel", vindt Rijkaard.

"Ze zeggen dat het moeilijker is om aan de top te blijven, dan om er te komen. Dat maakt dit erg bijzonder", aldus de succesvolle Nederlandse coach.

"Deze tweede titel is een bevestiging dat dit team tot hele mooie dingen in staat is", zei de Rijkaard tijdens een persconferentie na de gewonnen uitwedstrijd tegen Celta de Vigo (1-0). "We moeten hier kort van genieten en daarna weer hard aan de slag."

De Nederlandse succescoach zei dat zijn spelers een klein feestje mochten bouwen maar donderdag gewoon op het trainingsveld werden verwacht. "We gaan ons nu voorbereiden op de Champions-League-finale." Die is over twee weken in Parijs met het Engelse Arsenal als tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen