Bruma: "Mooi om toch nog in de Kuip te spelen"

8 oktober 2011, 01:02

Jeffrey Bruma speelde vrijdag zijn derde interland, maar pas zijn eerste op Nederlandse bodem. De eerste twee waren in Oekraïne en Uruguay. Dat hij uitgerekend in de Kuip zijn thuisdebuut maakte in Oranje, maakt het voor hem extra speciaal. Bruma is namelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

"Ik heb tot mijn vijftiende bij Feyenoord gespeeld, dus het is voor mij heel bijzonder om hier een interland te spelen", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Mooi om mee te maken." In 'zijn' Kuip waren veel vrienden en familieleden aanwezig om Bruma in actie te zien. "Er zat twintig man voor mij, die kaarten had ik gekregen van de KNVB. Bijzonder om hier voor Oranje te spelen. Wanneer ik hoorde dat ik in de basis stond? Donderdag, tijdens de training. De trainer nam me toen apart om het te vertellen."

Bruma was redelijk tevreden over zijn optreden in de Kuip. "Het ging niet slecht. Dit zijn natuurlijk lastige wedstrijden voor een verdediger. Je hebt weinig te doen, maar moet geconcenteerd blijven omdat één kans voor Moldavië genoeg kan zijn."

De kans is groot dat Bruma dinsdag ook weer in de basis staat, als Oranje in Solna zijn laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden speelt. "Dat wordt een heel andere wedstrijd", weet Bruma. "Ik heb gehoord dat Zlatan Ibrahimovic niet mee kan doen vanwege een schorsing, maar dat maakt me niet veel uit. Zweden is een sterk land, ze hebben genoeg aanvallers die de plek van Zlatan over kunnen nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen