Vidic zet punt achter interlandloopbaan

24 oktober 2011, 17:44   Bijgewerkt: 24 oktober 2011, 18:03

Nemanja Vidic zal het shirt van de nationale voetbalploeg van Servië niet meer dragen. De dertigjarige verdediger is de kritiek van de Servische media, die hem een gebrek aan betrokkenheid bij het nationale elftal verwijten, meer dan zat en beëindigt zijn interlandloopbaan.

"Ik wil bekendmaken dat ik na lang beraad, en met een zwaar gemoed, besloten heb om afscheid te nemen van het Servische nationale team", laat Vidic in een open brief aan de Servische voetbalbond weten. "De voornaamste reden voor dit besluit is de aanhoudende kritiek van de media, die mijn houding ten opzichte van het nationale team in twijfel trekken, ondanks dat ik soms voor Servië gespeeld heb terwijl ik geblesseerd was."

"Ik voel, na tien trouwe jaren voor de Servische ploeg, dat het tijd is om een stap terug te doen om jongere spelers een kans te gunnen", aldus Vidic. "We willen hem bedanken voor alle inzet. De deur staat open als hij toch nog terug wil keren", liet de Servische bond in een reactie op het besluit van de mandekker weten.

De verdediger van Manchester United wist zich met Servië niet te plaatsen voor het EK van komende zomer in Polen en Oekraïne. Hij speelde 54 interlands, waarin hij tweemaal het net wist te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen