Van der Wiel blijft optimistisch: "Oranje pakt EK-titel"

Ger
16 november 2011, 02:42   Bijgewerkt: 16 november 2011, 10:30

Met de klinkende 3-0 oefenzege op Oranje onderstreepte Duitsland een grote kanshebber te zijn voor de hoofdprijs op het EK in Polen en Oekraïne. Gregory van der Wiel stelt echter dat het Nederlands elftal ondanks het pak slaag ook tot de titelfavorieten moet worden gerekend. De verdediger van Ajax ziet het duel als nuttig lesmateriaal.

"We wilden deze wedstrijd heel graag winnen, dan is het een flinke domper als je met 3-0 onderuit gaat. Na afloop zijn er weinig woorden gevallen in de kleedkamer. Ik zag alleen maar teleurgestelde gezichten", laat Van der Wiel weten aan FCUpdate.nl. "Aan de andere kant is dit slechts een oefenduel. Het kan beter nu gebeuren dan volgend jaar tijdens het Europees kampioenschap. We moeten hiervan leren. Ondanks dit verlies heb ik nog steeds de overtuiging dat wij de EK-titel gaan pakken."

{image-old[61536][left-half][]}De rechtsback beseft dat het Nederlands elftal in Hamburg veel te weinig liet zien bij balbezit. "We waren slordig en lieten Duitsland zodoende gevaarlijk worden. Die ruimte hebben ze goed benut", aldus Van der Wiel, die de afwezigheid van sterkhouders als Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Arjen Robben niet als excuus wil opvoeren. "Het maakt niet uit welke spelers in het veld staan. We hebben sowieso een geweldig team. Dit keer hebben we niet ons niveau gehaald."

"Als we ons normale positiespel op de mat hadden gelegd, was een overwinning op Duitsland zeker mogelijk geweest", stelt Van der Wiel. "Zelfs toen we op een 2-0 achterstand waren gekomen, hadden we nog vertrouwen in een goede afloop. We hoopten de aansluitingstreffer te scoren, maar die bleef uit. Toen Duitsland in de tweede helft op 3-0 kwam, was de wedstrijd beslist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen