Pekerman roept 16 spelers op voor WK

7 mei 2006, 12:53

De Argentijnse selectie voor het WK is al voor een groot deel rond. In tegenstelling tot veel van zijn collega's heeft bondscoach Pekerman niet een lijst van pakweg 30 spelers geselecteerd, maar juist een select gezelschap van zestien spelers. Deze zestien spelers zijn, in principe, zeker van deelname aan het WK.

Opvallend is dat spelers als Javier Zanetti, Martin Demichelis en Pablo Aimar, die toch zeker leken van een plaats in de WK-selectie, vooralsnog ontbreken in de Argentijnse selectie. Deze eerste selectie van Pekerman is overigens zeer Europees georiënteerd. Liefst vijftien van de zestien spelers verdienen hun brood in een Europese competitie. De enige uitzondering in de groep is doelman Roberto Abbondanzieri, die uitkomt voor Boca Juniors.

Argentinië is één van de drie tegenstanders van Oranje in de groepsfase van het WK.

De voorlopige selectie:

Doel: Roberto Abbondanzieri (Boca Juniors), Leonardo Franco (Atletico Madrid) 

Defensie: Roberto Ayala (Valencia), Nicolas Burdisso (Inter Milan), Fabricio Coloccini (Deportivo La Coruna), Leandro Cufre (AS Roma), Gabriel Heinze (Manchester United), Gabriel Milito (Real Zaragoza), Juan Pablo Sorin (Villarreal)

 

Middenveld: Esteban Cambiasso (Inter Milan), Luis Gonzalez (Porto), Juan Roman Riquelme (Villarreal), Maximiliano Rodriguez (Atletico Madrid), Lionel Scaloni (West Ham United)

 

Aanval: Hernan Crespo (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen