Real komt achterstand te boven tegen Malaga

3 januari 2012 – Real Madrid heeft met pijn en moeite het heenduel in de achtste finales van het Spaanse bekertoernooi tegen Malaga CF weten te winnen. In Bernabeu toonde de Koninklijke veerkracht tegen de ambitieuze ploeg en bogen de manschappen van trainer José Mourinho een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Invaller Karim Benzema kroonde zich in de slotfase tot matchwinner.

Malaga betrad het Bernabeu met het mes tussen de tanden. Ruud van Nistelooy werd tegen zijn oude club een basisplaats gegund, maar de gelouterde goalgetter wist het niet te vinden in Madrid en werd na een uur naar de kant gehaald. Joris Mathijsen maakte wel de negentig minuten vol aan de kant van Malaga, dat al na tien minuten de ban brak via Sergio Sanchez.

Martin Demicheles zorgde ervoor dat de bezoekers na een krap half uur verrassend met 0-2 aan de leiding gingen. Na de rust wist Real echter nog de achterstand om te buigen, met dank aan twee invallers. Sami Khedira en Benzema, beiden vlak na de pauze ingebracht door Mourinho, keerden het tij en tekenden ieder voor een treffer. Tussen hun doelpunten in vuurde ook Gonzalo Higuain raak, waardoor Real met een sterk verbeterde uitgangspositie de return ingaat.

Levante UD en Racing Santander blameerden zich in de Copa del Rey. Beide Primera Division-clubs gingen onderuit tegen Spaanse laagvliegers. Levante verloor met 2-1 van tweedeklasser  AD Alcorcon, terwijl Racing Santander het nog slechter deed. De ploeg ging met 2-0 onderuit op bezoek bij derdeklasser CD Mirandes. Athletic de Bilbao stelde ook teleur tegen een andere derdeklasser, Albacete: 0-0.

Eredivisie

gerelateerd