Salzburg akkoord met Barça over Soriano

Koen Freriks
19 januari 2012, 19:01

Red Bull Salzburg heeft donderdagmiddag een akkoord bereikt met FC Barcelona over de transfer van Jonathan Soriano. De 26-jarige spits komt over van het tweede elftal van de beste club ter wereld. Red Bull bevestigt het nieuws op de eigen website.

Soriano moet alleen nog een medische keuring ondergaan. Als de aanvaller slaagt voor die test voegt hij zich direct bij zijn nieuwe teamgenoten, die zich in Turkije voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

De Nederlandse hoofdtrainer Ricardo Moniz zegt Soriano over te hebben gehaald. "Ik had een erg positief en veelbelovend gesprek met Jonathan. Ondanks veel aanbiedingen uit Engeland en Portugal was hij vastberaden om bij ons te tekenen. Daarom was Red Bull direct bereid een bod uit te brengen, ook al is Jonathan momenteel nog geblesseerd", zegt de coach.

Soriano, die ongeveer een miljoen euro kost, scoorde afgelopen seizoen 32 keer in de Segunda Division, het tweede niveau van Spanje waarin Barcelona B uitkomt. Naast Salzburg was ook Benfica in de markt voor de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen