Porto naast Benfica, 'oranje' Sporting wint nipt

26 februari 2012 – FC Porto is helemaal terug in de Portugese titelrace. Nog niet eens zo lang geleden stonden de Draken vijf punten achterop koploper Benfica, maar door misstappen van dat team, kregen ze alle kansen om terug te komen en die hebben ze benut. Met een 2-0 thuiszege op CD Feirense heeft Porto nu evenals Benfica 49 punten.

Feirense speelde het laatste half uur met een man minder, door een directe rode kaart van Alexandre Silva Luciano. Pas in die fase wist Porto afstand te nemen van de laagvlieger, door doelpunten van Maicon en James Rodriguez.

Sporting Lissabon boekte eerder op de avond een benauwde overwinning. Met Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel in de basis werd op eigen terrein met 1-0 gewonnen van Rio Ave. Tien minuten voor de doelwissel maakte Marat Izmailov de enige goal van de wedstrijd.

Sporting neemt door de winst de vierde positie op doelsaldo over van Maritimo Funchal. De achterstand op nummer drie Sporting Braga bedraagt al vijf punten. Bovendien speelt die club maandag nog tegen Vitoria Guimaraes.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd