Onrust in Duitsland om keepersprobleem

5 september 2005, 10:35

Duitsland is nog lang niet klaar voor het WK. De gastheer van het komende mondiale eindtoernooi verloor zaterdag met 2-0 van Slowakije en als gevolg daarvan barstte de kritiek los. Vooral het feit dat bondscoach Klinsmann doelman Olivier Kahn thuis liet, is voor veel mensen onbegrijpelijk.

Na het duel met de Slowaken kwam Kahn in beeld, terwijl hij rustig een partij golf aan het spelen was. "Als ik zulke beelden zie, begrijp ik er echt helemaal niks meer van", zegt de Duitse Kaiser Franz Beckenbauer. "Hoe kan de beste keeper ter wereld nou staan te golfen terwijl we een interland aan het spelen zijn? Klinsmann heeft gewoon het lef niet om een keuze te maken. Het ligt puur aan Klinsmann hoe lang we nog met dit probleem rond blijven lopen."

Klinsmann hanteert voor zijn doelmannen een rotatiesysteem, waarbij Jens Lehmann en Olivier Kahn om beurten hun opwachting mogen maken. Timo Hildebrand is de vaste reservedoelman, waardoor Kahn en Lehmann af en toe vrij hebben wanneer er interlands op het programma staan. "Een doelman heeft toch niet meer rechten dan een veldspeler?", countert Klinsmann. "Het kan niet zo zijn dat een doelman nu al wil weten of hij tijdens het WK in het doel staat. Een concurrentiestrijd is normaal, ook mijn keepers moeten zich bewijzen."

Jens Lehmann, die in het doel stond tegen Slowakije, ligt niet wakker van de kritiek van Beckenbauer. "Ik heb veel respect voor hem, maar voor mij is het alleen van belang wat de bondscoach zegt. Hij moet zijn beslissing op een gegeven moment maken en dat moeten wij dat accepteren. Het is echter duidelijk dat ik graag wil spelen, dat is logisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen