Boateng: "Middlesbrough kan Basel alsnog kloppen"

6 april 2006, 15:49

Na de 2-0 nederlaag in Zwitserland krijgt Middlesbrough er vanavond een hele kluif aan om alsnog ten koste van FC Basel de halve finale van de UEFA Cup te bereiken. De Britse ploeg, waar onder meer de Nederlanders Boateng en Hasselbaink onder contract staan, moet met ruime cijfers winnen om de Zwitsers uit te schakelen. Toch is niets onmogelijk, beseft Boateng.

"Natuurlijk zal het een hele klus worden, maar iedereen binnen de ploeg is er van overtuigd dat het mogelijk is om de halve finale te halen", blikt Boateng vooruit op het duel met de Zwitsers. "Er is nog niets verloren of gewonnen. Basel-trainer Christian Gross zei eerder deze week dat Britse ploegen altijd blijven vechten, ongeacht de score. Daar heeft hij helemaal gelijk in. We zullen tot de laatste seconde blijven knokken, dat staat vast."

Tijdens de nederlaag in Basel ging er veel fout, weet Boateng. "We kwamen gewoon niet uit de verf en gaven de twee doelpunten veel te gemakkelijk weg. We hebben onder ons niveau gespeeld en onszelf het leven behoorlijk zuur gemaakt. Basel heeft een goede ploeg, maar als we vanavond ons normale niveau halen moeten we ze kunnen verslaan", denkt de Nederlandse middenvelder.

Middlesbrough kan tegen Basel geen beroep doen op Gaizka Mendieta. De Spanjaard liep eerder deze week een zware blessure op en komt de rest van het seizoen niet meer in actie. Tegenover de absentie van Mendieta staat echter de terugkeer van aanvoerder Gareth Southgate. De oud-international moest het eerste duel met de Zwitsers geblesseerd aan zich voorbij laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen