Brazilië zonder franje langs Kroatië

Ger
13 juni 2006, 22:55

Regerend wereldkampioen Brazilië heeft in Berlijn de eerste overwinning van het WK behaald. De Zuid-Amerikanen hadden tegen het stugge Kroatië een ingeving van Kaká nodig om de drie punten veilig te stellen. Het spel van Brazilië liet in het Olympiastadion nogal te wensen over.

In het Olympiastadion kwam Brazilië niet bepaald wervelend voor de dag. De Zuid-Amerikanen hadden moeite om openingen in de Kroatische defensie te vinden. Het eerste gevaar van de Goddelijke Kanaries kwam na een kwartier dan ook niet verrassend via Roberto Carlos. Van grote afstand vuurde de linksback van Real Madrid een kanonskogel af, die werd gepareerd door sluitpost Stipe Pletikosa.

De Kroaten waren duidelijk voor een puntendeling naar Berlijn gekomen. Trainer Zlatko Kranjcar had liefst zeven defensief ingestelde spelers opgesteld. Voor de wedstrijd had verdediger Igor Tudor al laten weten: "99 procent van de mensen denkt dat de Brazilianen zullen winnen. Gelijkspelen zou een succes zijn en winnen zou een regelrechte sensatie zijn."

Met voetballers als Ivan Klasnic, Dado Prso, Robert Kovac, Niko Kovac, Ivica Olic en Dario Simic beschikt Kroatië echter wel over een groep internationaal gerenommeerde spelers. De speelwijze belemmerde alleen dat de ploeg voor rust uitgespeelde kansen kreeg. Slechts een schot van Klasnic noopte doelman Dida tot actie.

Ingegeven door de achterstand verlieten de Kroaten in de tweede helft vaker de verdedigende stellingen. Prso en Klasnic probeerden succes te boeken met harde schoten, maar Dida toonde zich een betrouwbare sluitpost. Brazilië, dat de ongevaarlijke Ronaldo nog wisselde voor Robinho, consolideerde vooral de voorsprong. Hoewel de Kroaten na rust de betere kansen kregen, bleef de regerend wereldkampioen redelijk eenvoudig overeind.

Met de eerste WK-zege in Duitsland heeft Brazilië direct een record te pakken. De Goddelijke Kanaries zijn na dinsdagavond het eerste land dat acht WK-duels op rij wist te winnen. Als de ploeg die reeks wil verlengen, zal het nog flink aan de vorm moeten werken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen