Felle Eriksson haalt uit naar Engelse pers

29 juni 2006, 09:40

Twee dagen voor de kwartfinale tegen Portugal heeft de Engelse bondscoach Sven-Göran Eriksson de gemoederen op scherp gezet. In een persconferentie haalde de Zweed fel uit naar de kritische Engelse pers. "Jullie hebben altijd vraagtekens gezet bij mijn werkwijze, dus wat dat betreft is dit WK niets nieuws", bijt de oefenmeester de Engelse pers toe.

Engeland plaatste zich deze week voor de kwartfinale van het WK, maar de kritiek op het elftal van Eriksson is niet mals. De ploeg heeft nog amper indruk weten te maken en volgens de media komt dat door de falende Eriksson. Hij zou verzuimen om zijn spelers met een duidelijk tactisch plan de wei in te sturen, maar de Zweed ontkent dat. "Wat denken jullie nou? Dat ik de kleedkamer in ga en tegen de jongens zeg: 'succes, doe maar lekker waar je zin in hebt'? Dat is onzin, wij bereiden onze spelers zo goed mogelijk voor op elke wedstrijd", reageert Eriksson op de kritiek.

{image[240610][right-half][Sven-Goran Eriksson, Engeland]}Ook het feit dat Eriksson dit WK niet lijkt te willen kiezen tussen twee opstellingen, leidt in de Engelse pers tot commotie. Volgens Eriksson is er echter niet vreemds aan dat hij af en toe kiest voor 4-4-2 en af toe voor 4-1-4-1. "Als ik met een vast systeem gespeeld had, hadden jullie je nu zorgen gemaakt wat 'plan B' zou zijn. Als team kunnen we twee systemen gebruiken, dat lijkt me alleen maar een voordeel. Zeg dus niet dat ik niet weet waar ik mee bezig ben, want als technische staf volgen we een duidelijke lijn."

"Of we de goede of verkeerde weg op gaan, kan ik natuurlijk pas achteraf zeggen. Feit is echter dat we als technische staf elke minuut van de dag keihard bezig zijn om het elftal zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Wij weten donders goed waar we mee bezig zijn. Dat jullie kritiek op mij leveren, is niets nieuws. Dat doen jullie namelijk altijd", aldus de Zweed.

Engeland stuit zaterdag in de kwartfinale van het WK op Portugal. De winnaar van die wedstrijd speelt in de halve finale tegen titelverdediger Brazilië of Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen