Zuid-Korea speelt gelijk tegen plichtmatig Frankrijk

Ger
18 juni 2006, 22:54

In Leipzig heeft Dick Advocaat met Zuid-Korea zondagavond een uitstekende prestatie neergezet. De Aziaten hielden een zwaar teleurstellend Frankrijk op 1-1. Door het gelijkspel is Zuid-Korea de Fransen in punten gepasseerd en heeft het alle kans om de achtste finales te bereiken.

Door de snelle treffer van Henry zette Frankrijk een streep onder een lange doelpuntloze periode. De Haantjes hadden in de voorgaande vier WK-wedstrijden het doel niet weten te vinden. Na de bloedeloze remise tegen Zwitserland van afgelopen dinsdag achtte Domenech het echter niet nodig om zwaar in te grijpen. Slechts één speler van Frankrijk startte zondag niet in het tweede groepsduel: Franck Ribery. Hij werd vervangen door Florent Malouda.

Op het half uur scoorde Frankrijk, dat opnieuw aantrad in een 4-2-3-1 opstelling, een tweede goal via Vieira. De middenvelder van Juventus zag zijn kopbal door sluitpost Lee niet goed verwerkt worden. Tot ontsteltenis van de Franse ploeg was het de grensrechter ontgaan dat de bal over de doellijn was geweest. Gezien het spelbeeld was een tweede Franse goal overigens niet verdiend geweest. De wereldkampioen van 1998 straalde totaal geen spelvreugde uit en liet de bal plichtmatig rondgaan.

Tien minuten voor tijd kreeg Zuid-Korea alsnog loon naar werken. Oud-PSV'er Ji-Sung Park profiteerde met een gelukkige bal van miscommunicatie in de Franse verdediging: 1-1. Pas na de gelijkmaker lieten de Fransen een glimp van hun klasse zien, maar enkele inzetten van Henry waren niet voldoende om de winst alsnog in de wacht te slepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen