Engeland aast op organisatie WK 2018

20 juli 2006, 07:28

Als Nederland en België een gezamenlijke gooi gaan doen naar de organisatie van het WK voetbal in 2018, dan zal het moeten afrekenen met Engeland. Richard Caborn, de Britse minister van Sport, heeft verklaard dat zijn land 'hoogstwaarschijnlijk' een gooi zal doen naar de organisatie van het evenement.

"Als minister zou ik heel teleurgesteld zijn als we niet zouden proberen om het toernooi binnen te halen", liet Caborn weten tegenover de BBC. "Wie naar het Emirates Stadium en het nieuwe Wembley kijkt, ziet dat we wellicht de mooiste stadions ter wereld hebben. We gaan nu onze sterke en zwakke kanten bekijken, zodat we met een goed plan van aanpak kunnen komen. Als we dit doen, doen we het goed."

Eerder liet ook Rusland weten dat het overweegt om een poging te wagen om het WK binnen te halen. Verwacht wordt dat pas over enkele jaren een knoop doorgehakt zal worden. Engeland organiseerde al één keer eerder een WK, in 1966. Destijds won Engeland het toernooi, een prestatie die het land voor- of nadien niet evenaarde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen